BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
POZZZZ IPCE AHMEDOVSKI HVALAAA Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike FB - Merhaba ako moze 1 pjesma od Aca Lukas volecu te sutra. Srecan ti 60 Rodjendan jasmina Hvala

Muzej optičkih iluzija u Sarajevu obilježio prvi rođendan: Zanimljiv svijet za sve generacije

Muzej optičkih iluzija u Sarajevu je svoja vrata građanima i turistima otvorio prije godinu. U ovom fascinantnom svijetu sa mnoštvom didaktičkih igara, slagalica i mozgalica imali su priliku uživati svi uzrasti, a uposleni su se izborili i sa pandemijom.

Vraćajući se godinu unazad, ekipa Muzeja optičkih iluzija nam je ispričala da je 2020. bila prepuna entuzijazma zbog samog pokretanja ovog zanimljivog projekta, ali da je onda jedan izvjestan period postala iznimno teška.

“Muzej je zbog pandemije veliki dio prve godine poslovanja svoja vrata morao držati zatvorenima za posjetitelje kako bismo svi bili zdravi i sigurni. Priznajemo da je u određenim momentima bilo jako teško zadržati pozitivan i optimističan stav. Ipak, vješto smo se izborili sa svim nedaćama i sada smo ponovno spremni da se zajedno sa našim posjetiteljima zabavljamo, slikamo i učimo”, ispričali su nam iz Muzeja.

Upravo zbog pandemije prvi rođendan su dočekali skromnije, međutim, pozitivan duh i nada da će sve biti kao nekada i dalje je prisutna.

Kako su nam kazali za to obilježavanje je priređen i adekvatan ambijent, ali i druge rođendanske pogodnosti.

“Rođendanska cijena ulaznica za sve posjetitelje je sedam KM, a na kupovinu određenih suvenira svi će dobiti 50 posto popusta. Tokom obilaska postavke naši gosti će imati priliku zabaviti se uz mađioničarske trikove u društvu našeg Magičnog Almira. Za energiju i slatko osvježenje pripremili smo i ukusni kutak sa slatkim zalogajima”, dodali su.

Inače sam Muzej ima interaktivni koncept, a cilj je da posjetitelji sami istražuju neobične prostorije. U svakoj od njih se nalaze još neobičnije iluzije gdje će posjetitelj prestati biti samo posmatrač i postati njihov učesnik i kreator.

U ovom zabavnom Muzeju ima više od stotinu eksponata, a među najinteresantnijim prostorijama je Amesova soba koja kada se posmatra kroz manji otvor djeluje da ima normalnu perspektivu, ali iz drugih uglova je primjetno da je sastavljena od nepravilnih trapeza.

Tu je i beskonačni disko koji je idealan za selfije zahvaljujući rezličitim oblicima i uglovima reflektovanja, zatim stolica koja prikazuje koliko je zapravo nevjerovatna veličina osobe koju gledamo iz perspektive fotografa.

Na trećem spratu ćete pronaći naopaku sobu te 3D Vučka koji vam sipa kafu. Pored velikog broja optičkih iluzuja u muzeju ćete naći i Anti-gravity sobu, RGB lights, UV sobu, Poker sobu, Vrtložnu kupolu, Miraskop 3D iluziju, iluziju zida kafića, Mccollough efekt, Rubinovu vazu, iluziju Munker-white i mnoge druge.

“Tu je zaista mnoštvo iluzija i zanimljivih mozgalica, a danas sve njih posjetioci mogu doživjeti uz specijalne pogodnosti i veselu slavljeničku atmosferu. Sve ovo Muzej optičkih iluzija čini idealnom lokacijom za zabavu i opuštanje posljednjeg radnog dana u sedmici”, poručili su iz Muzeja.

Najnovije Vijesti