BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
NASOJ CERKI SRETAN 18.RODJENDAN DA JE ZIVA I ZDRAVA I DA JOJ SE SVE ZELJE ISPUNE OD SVEG SRCA JOJ ZELE ONI KOJI JE NAJVISE VOLE RODITELJI AKO MOZE OD DIVLJE JAGODE PJESMA SEJLA ILI NESTO OD CRVENE JABUKE HVALA POZDRAV IPCE AHMEDOVSKI!!!!!!!! HAPPY MOTHER’S DAY ZELIM MAMA GORDANA U MIAMI !!! BAJRAM MUBAREK SVIMA U STUDIJU BUJRUMA MUSLIMANSKE VJEROISPOVJESTI I SIROM SVJETA UZ IPCE ALI DA BUDE TON MAKAR ZA BAJRAM!HVALA I SVE NAJBOLJE! Moze Đani Nema me ili daj jednu od Dragane Mirković, nešto njeno staro staro ! Pozzzz za ekipu naj stee! Za društvo koje sedi kod dajo Ramiza jedna od Safeta Isovića i to je to od nas za danas. Večeras nastavljamo čim se rabota završi! Selam svima na Bujrumu i veliko hvala za sve pjesme do sada, samo budite isto tako raspoloženi i večeras xaxa. Mi ćemo biti tu a nadamo se i vi xaxa Selam svima. Ima jedna muzička želja, Šaban Šaulič i pjesma Žal. Samo reči hvale za Vas i samo tako nastavite! Hvalaaaa Moožee jednaa za moju naaajboljuuuu kolegicuuuu, Dariju, Riblja Čorba - Kad sam bio mlad ili ako nemate to, onda Nervozni poštar - Nova Godina! Jesmo daleko od Nove Godine ali je pjesma blizu srca! Pozdrav najboljoj televiziji i režiji. Imam jednu, za sada, muzicku zelju Šaban Šaulic kume brate ako moze Pozdrav iz Slovenije Veliki pozdrav za Amiru i Minu iz Celja od Anele i Ahmeda, sa pjemom od Sabana Saulica Tri sina junaka. Ako nemate tu može onda nešto drugo od Šabana po vašem izboru. Hvala unaprijed

O nama

Bujrum TV je muzička TV stanica, koja ima za cilj da okupi sve generacije ispred malih ekrana.

Muzički program će se emitirati 24h na dan. Pratit će te moderne muzicke pravce, ali nećemo zaboravit ni tradiciju. Poseban dio programa bit će posvećen sevdahu i sevdalinkama.

Bujrum TV je konceptualno zamišljena kao novi, savremeni medij koji će da prezentuje Bosnu i Hercegovinu, kroz moderne i tradicionalne muzičke pravce.

Cilj Bujrum TV-a je izgraditi imidž kanala, koji se prepoznaje ne samo kao kanal koji informira o bosansko – hercegovačkoj muzičkoj kulturi, već pridonosi i njezinoj afirmaciji, te sTVara poticajnu atmosferu za njezin kreativan razvoj.

Sevdalinka predstavlja jedinsTVen narodni muzički izraz u Bosni i Hercegovini, koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom. U brojnim slučajevima “sevdalinka” se jednostavno zove i “sevdah”, a mi ne želimo da sevdah nestane iz domova naših gledatelja. Najistaknutiji vokalni izvođači sevdalinki kod nas su: Himzo Polovina, Nedžad Salković, Zaim Imamović, Safet Isović, Meho Puzić, Zekerijah Đezić, Muhamed Mujkanović, Ekrem Pilić, Bajro Redžić i Omer Pobrić, a među najpoznatije vokalne izvođačice ubrajaju se: Beba Selimović, Nada Mamula, Zehra Deović, Hanka Paldum, Silvana Armenulić i Amira Medunjanin.

Osim ovih proslavljenih izvođača bavićemo se afirmacijom modernih izvođača sevdalinki. 1990-ih godina ansambl Mostar Sevdah Reunion okuplja se u Mostaru i tokom ranih 2000-ih snima u novoj verziji niz popularnih bosanskih sevdalinki, čime rade na njenoj širokoj popularizaciji na svjetskoj muzičkoj sceni. Ansambl sarađuje sa velikanima etno-pjesme u regiji sa Esmom Redžepovom, Šabanom Bajramovićem , Ljiljanom Buttler, Amirom Medunjanin, te prima značajne nagrade, predstavljajući sevdalinku mnogim ljudima širom svijeta.

Mladi bosanskohercegovački muzičari nastavljaju bogatu tradiciju sevdaha, njegujući svoju tradicionalnu muziku. Treba istaknuti sljedeće: Damir Imamović trio, Etnotrans, Urban sevdah band, Divanhana i mnogi drugi.

Van ovog dijela programa, pratićemo i ostale muzičke žanrove. Savjetujemo Vas da budete uz nas i da uživate u muzičkom programu koji ćemo s pažnjom kreirati za Vas.

Vaša Bujrum TV.