BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Sretan Rodjendan mome momku od Elvise uz Ipce Ahmedovski POZZZZ IPCE AHMEDOVSKI HVALAAA Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike

Tanzanijski rudar ponovo našao dragi kamen milionske vrijednosti

Tanzanijski rudar koji je u junu preko noći postao milioner nakon što je prodao dva draga kamena vrijedna 3,4 miliona dolara sada je pronašao i prodao treći, također milionske vrijednosti.

Rudar Saniniu Laizer je treći dragi kamen tanzanit pronašao u sjevernom dijelu Tanzanije, a težak je 6,3 kg. Laizer ga je prodao za dva miliona eura i bit će iskorišten za pravljenje nakita.

Tanzanit je među najrjeđim dragim kamenjem, a lokalni geolog prognozira da će u potpunosti nestati za manje od 20 godina. Interesantan je zbog svojih različitih boja među kojima su zelena, crvena, ljubičasta i plava. Vrijednost se procjenjuje prema tome koliko je rijedak, po njegovoj boji i jasnoći.

Laizer je u junu prodao dva draga kamena, jedan je bio težak 9,2, a drugi 5,8 kg. Otac je više od 30 djece, a nakon što je zaradio milionski iznos, napravio je zabavu. Od nove zarade planira napraviti školu i bolnicu za svoju zajednicu u distriktu Simanjiro.

Ranije je kazao da ga novac neće promijeniti te da će se nastaviti brinuti za svojih čak 2.000 krava, objavio je BBC.

Najnovije Vijesti