BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
pomolimo se allahu da nadju ovo malo dijete iz Bora ajde samireeeee grije se piva ozdravio babo samo nek je vjeselooooooo sve najbolje dajdzi Samiru i njegovoj fameliji od Jova Salihodzica svaka cast za pjesme dobro nam dosli dragi gosti! bujrum uz ove lijepe pjesme U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u radu uspjeh. Sretan rođendan jarane.. pozdrav ljudi! super muzika! mozel nesta od Bilkica? sellam raja konacno sunce sja! :))))

U prodaju puštene karte za ovogodišnje izdanje Bihać Avantura Film Festivala

Sutra počinje Avantura Film Festival Avant&Una, a karte za ovogodišnje izdanje festivala su od jučer u prodaji.

U okviru ovogodišnjeg otvaranja programa Bihać Avantura Film Festivala Avant&Una, festivalska publika će imati priliku pogledati turistički film “Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Evropi”, nakon kojeg slijedi svećanost otvaranja.

Sa početkom u 21 sat program se nastavlja sa bh. premijerom uspješnog filma hrvatskog reditelja Jure Pavlovića “Mater”. Hrvatski film “Mater”, sa Dariom Lorenzi Flatz i Nevom Rošić u glavnim ulogama, istražuje komplikovan odnos stare majke i srednjovjekovne kćerke, koja se vraća iz Njemačke kako bi brinula o svojoj bolesnoj majci. Iako prikovana za krevet, majka Anka zrači snažnim autoritetom. Kako dani prolaze kćerka Jasna se zapleće u mrežu zamjeranja od kojih je očajnički pokušavala pobjeći.

Osim filma Mater, u sklopu programa Drive In/Open Air Preminger, koji će zasigurno biti posebna atrakcija festivala, publici će bitI predstavljena još tri dugometražne drame (“Pun mjesec”, “Wasp Network” i “Martin Eden”), koje su do sada oduševljavale publiku.

Film “Pun mjesec” je lična drama sa snažno prisutnim socijalnim kontekstom i dozom crnog humora koji većinom proizilazi iz odbrambenog mehanizma likova koji tako nalaze način da se nose s teškim životnim situacijama. Radnja filma odvija se u noći punog mjeseca u kojoj u policijsku stanicu u Sarajevu pristižu različiti likovi otkrivajući vlastite životne priče i crtajući sliku savremenog bosanskohercegovačkog društva.

Sa Penelopeom Cruz, kao jednom glavnih uloga, radnja filma “Wasp Network” prati tim političkih zatvorenika, poslanih da se infiltriraju u skupinu američkih anti-kastrovskih skupina koje su za vrijeme osamdesetih i devedesetih izvodili napade na njihovu zemlju.

“Martin Eden” uzbudljiva je i nekonvencionalna adaptacija istoimenog polu-autobiografskog romana Jacka Londona iz 1909. godine, čiju radnju nagrađivani redatelj Pietro Marcello (“Lost and Beautiful”, “The Mouth of the Wolf”) transponira iz Oaklanda u idiličnu, neimenovanu talijansku luku u neodređene godine 20. stoljeća.

Svakog od ovih filmova odlikuje odlična glumačka postava i dobro razrađena nesvakidašnja priča.

Vaše ulaznice za noć otvaranja, koja će biti upriličena u 5. augusta u 19 sati, kao i grupne karte za Drive In/Open Air Preminger program možete kupiti po cijeni od 10 KM, dok pojedinačne ulaznice za Drive In/Open Air Preminger program možete kupiti pocijeni od 5 KM.

Karte za otvorenje i Drive In/Open Air Preminger možete kupiti u Kulturnom centru Bihać i Turističkoj zajednici Bihać.

Najnovije Vijesti