BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
POZZZZ IPCE AHMEDOVSKI HVALAAA Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike FB - Merhaba ako moze 1 pjesma od Aca Lukas volecu te sutra. Srecan ti 60 Rodjendan jasmina Hvala

U Galeriji Mak uskoro će biti otvorena izložba “Na nJedrima bosanskim”

U Galeriji Mak koja se nalazi u sastavu Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, sutra 14. septembra 2020. godine u 19 sati bit će otvorena izložba "Na nJedrima bosanskim“, bosanskohercegovačke slikarke Hibe Mustafić.

Na izložbi će biti predstavljene 44 slike rađene tehnikom akril na platnu te kombinovanim tehnikama. Dio djela većeg formata je nastao ranije, tokom 2019. godine, a 25 djela manjeg formata su nastala tokom pandemije Covid-19. Autorica Mustafić kaže da je izložba dobila naziv po jednoj od slika koja će biti predstavljena na izložbi.

“Na svojim slikama prikazujem predivne pejzaže naše Bosne i Hercegovine. Opčinjena sam ljepotom naših rijeka, jezera, planina i zato se u dijelu naziva izložbe nalazi sintagma na njedrima bosanskim. Sve te naše ljepote su nešto sa čim se trebamo ponositi i isticati ih kao bogat nakit na njedrima. U nazivu izložbe imamo i jedra koja su uvijek bijela i ona suza mene simbol čistoće, vedrine i nade u bolje sutra”, kazala je autorica Mustafić.

“Ja ne polazim od ideje nego od emocija koje se pretvaraju u ideje. Boje, kao i muzika, jednako pronalaze kraticu za dolazak do naših osjećaj i izazivaju emocije”, kazala je Mustafić o svom odnosu prema vlastitom likovnom stvaralaštvu.

Hiba Mustafić rođena u Sarajevu 1960. godine, gdje se i obrazovala. Kreativnost, a osobito afinitet prema likovnoj umjetnosti iskazala je još u ranom djetinstvu, a već tokom osnovnog školovanja bilježi i prva priznanja za iskazani talent. Profesionalno višegodišnje bavljenje turizmom niti jednoga trenutka nije umanjilo njenu ljubav prema likovnoj umjetnosti niti potrebu da se iskaže upravo na ovom polju.

Rezultat toga je i samostalni projekt – Galerija “Blue Art” koji pokreće 2012. godine, nakon tridesetogodišnjeg stvaralaštva. Tokom proteklog razdoblja Hiba Mustafić predstavila se domaćoj i inozemnoj javnosti kako samostalnim izložbama tako i kao autorica – sudionica niza kolektivnih, humanitarnih, revijalnih i aukcijskih izložbi i likovnih kolonija i radionica u BiH i inozemstvu.

Dobitnica je nagrade “Zlatni kist” za 2015. godinu na 12. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Savski cvijet”, u Brčkom. Hiba Mustafić višegodišnja je članica Udruženja likovnih umjetnika HKD “Napredak” Sarajevo, članica Udruge likovnih umjetnika “Pelješac”, članica ULU “Krug” Dugi Rat, Hrvatska.

Od 2014. godine do danas predsjednica je Udruge Likovnih Umjetnika HKD Napredak Sarajevo. Osim autorskog rada Hiba Mustafić iznimne rezultate postigla je i kao organizatorica brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi drugih autora. Izložba u galeriji Mak bit će otvorena do 19. septembra.

Najnovije Vijesti