BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
FB - veliki pozdrav može od kemala burma FB - Selam, može li Kemal Malovcic za brata naila FB - Moze li isko jakupovic Ili od mehe hrstica ,bio sam ti momak prvi veliki selam za dijadporu FB - Pozz za raju iz Sarajeva može li muzička od Almein Cerić očeve riječi FB - Pozdrav za moju hanumu Amelindu i za moju Hanifu Sretan Rodjendan mome momku od Elvise uz Ipce Ahmedovski POZZZZ IPCE AHMEDOVSKI HVALAAA Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji !

Spektakularnim koncertom Berina Buturovića obilježeno 20 godina Konjičke sehare

Brojni Konjičani, ali i posjetioci iz drugih gradova, okupili su se sinoć na obalama Neretve u posebnom muzičko-scenskom spektaklu, koji je priredio BZK "Preporod" Konjic, povodom jubilarnih 20 godina postojanja Konjičke sehare.

S obzirom na mjere koje su trenutno na snazi, zbog pandemija koronavirusa, međunarodni festival kulturnog stvaralaštva “Konjička sehara” nije održan u svom uobičajenom formatu.

Ove godine, u posebnom izdanju bila je Konjička ćuprija, sa koje je nastupao Berin Buturović sa svojim bendom i gostima, Dadom Macićem i horom Sejfullah. Mnogobrojni posjetioci sa obala Neretve, poštujući sve propisane mjere, uživali su u svakom odsviranom tonu i u vatrometu koji je uslijedio nakon pjesme “Zagrli ovaj grad” koju su konjički izvođači posvetili svom gradu i kojom je obilježen kraj koncerta.

“Oduvijek mi je bila želja da u svom gradu, Konjicu napravim jedan veliki nastup, ali je ovo premašilo i moje želje i očekivanja. Hvala ‘Preporodu’ na pozivu, a vama svima što ste i u ovakvim vremenima i okolnostima došli”, kazao je Buturović na koncertu koji je održan na više od 15 metara visine Konjičke ćuprije.

Međunarodni festival kulturnog stvaralaštva Konjička sehara godinama okuplja na hiljade učesnika, ne samo iz naše zemlje i regije, nego iz cijelog svijeta. Cilj Festivala jeste predstavljanje kulturno-umjetničkog stvaralaštva općine Konjic i Bosne i Hercegovine, upoznavanje i komunikacija s drugim kulturama, druženje i razvijanje saradnje među kulturnim društvima u regiji i Evropi.

Koncert je održan uz tehničku podršku agencije NewEvent, a izvršni producent koncerta je bio Vanja Alikadić.

Najnovije Vijesti