BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
POZZZZ IPCE AHMEDOVSKI HVALAAA Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike FB - Merhaba ako moze 1 pjesma od Aca Lukas volecu te sutra. Srecan ti 60 Rodjendan jasmina Hvala

Novi album Sinan Alimanović International Banda danas objavljen u New Yorku

Novi album Sinan Alimanović International Banda "Lejla" objavljen je danas pod markicom njujorške izdavačke kuće Miles High Records.

Album je od danas dostupan u Bosni i Hercegovini, kao i u ostatku svijeta, za narudžbu, download i streaming putem izdavačke kuće Miles High Records, kao i online platformi Amazon, Apple Music, Deezer, Spotify…

Pored brojih projekata kojima je Sinan Alimanović dao značajan doprinos u svojoj bogatoj muzičkoj karijeri, ovo je sedmi nosač zvuka pod umjetničkim vodstvom višestruko nagrađivanog bh jazz ambasadora. Za razliku od Alimanovićevih prethodnih albuma, ovaj album “Lejla” snimljen je od dvostrukog dobitnika nagrade Grammy Chrisa Sulita, u Trading 8s Recording Studiju i objavljen u New Yorku.

Uz sarajevske umjetnike Sinana Alimanovića i Lejlu Alimanović, na realizaciji novog albuma učestvovali su neki od najznačajnijih stubova savremene umjetničke muzike, njujorške jazz scene, Harvie S, Victor Lewis, Jed Levy te Adam Klemm. Mix i master albuma završeni su, također, u New Yorku od dobitnika nagrade Grammy Davida Kowalskog i Harvie S-a. Autor CD omota je njujorški fotograf i dizajner Christopher Drukker.

“Neizmjerno sam zahvalan američkim umjetnicima, muzičkoj braći po senzibilitetu, kao i porodici i kolegama iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta što su pomogli pri realizaciji ovog, za mene, ali i za Bosnu i Hercegovinu iznimno važnog umjetničkog projekta”, kazao je Alimanović.

“Elegancija i mjera, koji se čuju pri svakom pažljivo komponovanom, kongruentno odsviranom i otpjevanom tonu, ovaj album izdvaja od većine savremene jazz produkcije i čine ga trajnom vrijednošću. Kraće rečeno, ovo je muzika, miljenica svih muza. Hvala profesore”, kazao je Rambo Amadeus o albumu.

Album “Lejla” predstavlja autentičnu transkulturalnu mrežu, koja se u kontekstu poimanja savremene umjetničke muzike, prostire od Sarajeva do New Yorka. Album je pretežno sastavljen iz autorskih kompozicija učesnika na projektu, s primarnim fokusom na djela Sinana Alimanovića, dok su dvije kompozicije jazz standardi. Na ovom projektu cilj vođe banda bio je da sve kompozicije, iako u historijskom kontekstu nastale u različitim vremenskim okvirima, iako artikuliraju dva različita geografska podneblja, iako izvođene u različitim formacijama, zvuče kao da ih je pisala jedna ruka.

Najnovije Vijesti