BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
FB - Pozdrav za moju hanumu Amelindu i za moju Hanifu FB - Sretan rodzenda Almedine puno zdravlja i veselja tvoi Faris i Muhamed pjesma kud se zuris hej zivote POZZZZZ IPCE AHMEDOVSKI POZZZZ SRETAN RODJENDAN SVE NAJBOLJE NASOJ CERKI SEJLI DA BUDE ZIVA I ZDRAVA PUNO GODINA DIVLJE JAGODE SEJLA HVALA I SVE NAJBOLJE FB - veliki pozdrav može od kemala burma FB - Selam, može li Kemal Malovcic za brata naila FB - Moze li isko jakupovic Ili od mehe hrstica ,bio sam ti momak prvi veliki selam za dijadporu FB - Pozz za raju iz Sarajeva može li muzička od Almein Cerić očeve riječi FB - Pozdrav za moju hanumu Amelindu i za moju Hanifu Sretan Rodjendan mome momku od Elvise uz Ipce Ahmedovski

Nekoliko građana Sarajeva održalo “sahranu i pogrebnu povorku” za Hastahanu

Građani su danas održali simboličnu sahranu i pogrebnu povorku sarajevskom parku Hastahana u kojem je jučer počelo uklanjanje kulturnog spomenika zbog rekonstrukcije parka.

Općina Centar ima drugačije planove za ovaj park od onoga kako to izgleda sada, dok su građani ti koji uglavnom ne žele promjene u Hastahani, najviše zbog sumnje u vlast da će sačuvati zelenu površinu.

Sumnje im je još više produbilo jučerašnje rastavljanje kulturnog spomenika “Zvjezdani put” koje se nalazi u parku jer je, kako su kazali, premiještanje instalacije rađeno na neprofesionalan način.

Nakon što su to vidjeli obmotali su instalaciju najlonskom folijom i sprejem poslali poruke kao što su “Urbicid”, “Artocid”, “Mjesto zločina” i slično. No, shvatili su da ni takav akt nije dovoljan pa su organizovali “pogrebnu povorku”.

Okupljeni su u u crnom prošetali od Radićeve 1. do Hastahane noseći pritom kovčeg na kojem je pisalo “Save Hastahana”.

Nakon toga su održali i sahranu, a tim činom su htjeli poručiti, kako su kazali, da je njihovo povjerenje pokopano.

Organizator povorke je Kolektiv Odron, a pridružili su im se građani koji su nezadovoljni planovima Općine.

Najnovije Vijesti