BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
SRETAN RODJENDAN SEJLI ZELI EKIPA LEAFY, MARKNER, ANDREA,NOVIE,BRANDON,CHELSEA, ALEX ...WE LOVE YOU SO MUCH..CHEERS.. Selam Bujrum ako moze za nas nostalgically zeljan sam Bosne od Saban Saulic hvala I sve najbolje POZDRAV I SRETNO POLOZEN VOZACKI CERKI SEJLI AKO MOZE IPCE AHMEDOVSKI HVALA I SVE NAJBOLJE Pozdrav za raju Dobrinja. Sejdu Sikalo I Enisu. Zoka Canada 🇨🇦 Za Jarana Dzemila Salihagica kuma Pozdrav Zoka Canada 🇨🇦 Za taxi Rahul zeljeznicka stamina Sarajevo Pozdrav Zoka Canada 🇨🇦 BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN SVIMA KOJI SLAVE RAMAZAN SERIF MUBAREK SVIMA KOJI POSTE pozdrav bujrum tv ako moze od kemal malovcic cardak hvala Sellam ekipi Bujrum tv, srecan 28.rodjendan Ninu i sve najbolje u zivotu zeli dtustvo Stojan, Enes i Mico. Ako moze za nas Marinko Rokvic Zanela me svetla velikoga grada.

Nekoliko građana Sarajeva održalo “sahranu i pogrebnu povorku” za Hastahanu

Građani su danas održali simboličnu sahranu i pogrebnu povorku sarajevskom parku Hastahana u kojem je jučer počelo uklanjanje kulturnog spomenika zbog rekonstrukcije parka.

Općina Centar ima drugačije planove za ovaj park od onoga kako to izgleda sada, dok su građani ti koji uglavnom ne žele promjene u Hastahani, najviše zbog sumnje u vlast da će sačuvati zelenu površinu.

Sumnje im je još više produbilo jučerašnje rastavljanje kulturnog spomenika “Zvjezdani put” koje se nalazi u parku jer je, kako su kazali, premiještanje instalacije rađeno na neprofesionalan način.

Nakon što su to vidjeli obmotali su instalaciju najlonskom folijom i sprejem poslali poruke kao što su “Urbicid”, “Artocid”, “Mjesto zločina” i slično. No, shvatili su da ni takav akt nije dovoljan pa su organizovali “pogrebnu povorku”.

Okupljeni su u u crnom prošetali od Radićeve 1. do Hastahane noseći pritom kovčeg na kojem je pisalo “Save Hastahana”.

Nakon toga su održali i sahranu, a tim činom su htjeli poručiti, kako su kazali, da je njihovo povjerenje pokopano.

Organizator povorke je Kolektiv Odron, a pridružili su im se građani koji su nezadovoljni planovima Općine.

Najnovije Vijesti