BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
pomolimo se allahu da nadju ovo malo dijete iz Bora ajde samireeeee grije se piva ozdravio babo samo nek je vjeselooooooo sve najbolje dajdzi Samiru i njegovoj fameliji od Jova Salihodzica svaka cast za pjesme dobro nam dosli dragi gosti! bujrum uz ove lijepe pjesme U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u radu uspjeh. Sretan rođendan jarane.. pozdrav ljudi! super muzika! mozel nesta od Bilkica? sellam raja konacno sunce sja! :))))

Nekoliko građana Sarajeva održalo “sahranu i pogrebnu povorku” za Hastahanu

Građani su danas održali simboličnu sahranu i pogrebnu povorku sarajevskom parku Hastahana u kojem je jučer počelo uklanjanje kulturnog spomenika zbog rekonstrukcije parka.

Općina Centar ima drugačije planove za ovaj park od onoga kako to izgleda sada, dok su građani ti koji uglavnom ne žele promjene u Hastahani, najviše zbog sumnje u vlast da će sačuvati zelenu površinu.

Sumnje im je još više produbilo jučerašnje rastavljanje kulturnog spomenika “Zvjezdani put” koje se nalazi u parku jer je, kako su kazali, premiještanje instalacije rađeno na neprofesionalan način.

Nakon što su to vidjeli obmotali su instalaciju najlonskom folijom i sprejem poslali poruke kao što su “Urbicid”, “Artocid”, “Mjesto zločina” i slično. No, shvatili su da ni takav akt nije dovoljan pa su organizovali “pogrebnu povorku”.

Okupljeni su u u crnom prošetali od Radićeve 1. do Hastahane noseći pritom kovčeg na kojem je pisalo “Save Hastahana”.

Nakon toga su održali i sahranu, a tim činom su htjeli poručiti, kako su kazali, da je njihovo povjerenje pokopano.

Organizator povorke je Kolektiv Odron, a pridružili su im se građani koji su nezadovoljni planovima Općine.

Najnovije Vijesti