BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
SRETAN RODJENDAN SEJLI ZELI EKIPA LEAFY, MARKNER, ANDREA,NOVIE,BRANDON,CHELSEA, ALEX ...WE LOVE YOU SO MUCH..CHEERS.. Selam Bujrum ako moze za nas nostalgically zeljan sam Bosne od Saban Saulic hvala I sve najbolje POZDRAV I SRETNO POLOZEN VOZACKI CERKI SEJLI AKO MOZE IPCE AHMEDOVSKI HVALA I SVE NAJBOLJE Pozdrav za raju Dobrinja. Sejdu Sikalo I Enisu. Zoka Canada 🇨🇦 Za Jarana Dzemila Salihagica kuma Pozdrav Zoka Canada 🇨🇦 Za taxi Rahul zeljeznicka stamina Sarajevo Pozdrav Zoka Canada 🇨🇦 BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN SVIMA KOJI SLAVE RAMAZAN SERIF MUBAREK SVIMA KOJI POSTE pozdrav bujrum tv ako moze od kemal malovcic cardak hvala Sellam ekipi Bujrum tv, srecan 28.rodjendan Ninu i sve najbolje u zivotu zeli dtustvo Stojan, Enes i Mico. Ako moze za nas Marinko Rokvic Zanela me svetla velikoga grada.

Avant&Una festival u Bihaću počeo uz poruku: Kultura nema alternativu

"Kultura nema alternativu", poručeno je sinoć u Bihaću. Uprkos kiši i pandemiji otvoren je drugi Bihać Avantura Film Festival.

Uz poštivanje epidemioloških propisa, što podrazumijeva nošenje maske i održavanje socijalne distance, publika je imala priliku uživati u prvoj noći festivala Avant&Una.

Prije zvanične ceremonije otvaranja, posjetioci festivala imali su priliku pogledati, u sklopu specijalnog programa, turistički film Semira Osmanagića turistički “Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Evropi”.

Nakon projekcije filma, direktor festivala, Mirsad Ćatić Ćuperak je autoru i naratoru filma dodijelio specijalnu nagradu za vizualnu prezentaciju i kreativnu afirmaciju kulturno – historijskih prirodnih vrijednosti.

Direktor festivala je publici obrazložio zbog čega ovu specijalnu nagradu dodjeljuje Osmanagiću. Istaknuo je koliko je važno što Osmanagić na našim prostorima stvara i kreira iz ničega nešto ogromno, velika, kapitalna i grandiozna djela.

Nakon dodjele priznanja, publika je uživala uz evergreene u izvedbi bihaćkog hora Belcanto na čelu sa profesoricom Vesnom Kečalović, koji su također od direkcije festivala dobili priznanje za audiovizuelnu prezentaciju.

Prije zvaničnog otvaranja publici su se obratili predsjednik stručnog žirija, Senad Bašić, a potom i umjetnički direktor festivala, Jasmin Duraković.

Iskazao je radost što se, bez obzira na situaciju, festival održao i rekao da zna da je ovaj Festival tek na početku, ali da se nada da će nakon nekog vremena ovo biti jedan od najprofiliranijih festivala u BiH i regiji.

Nakon obraćanja umjetničkog direktora, ponovo se obratio direktor Mirsad Ćatić. Kazao je da je sretan što ljubitelji filma dijele zajedničku ljubav i bez obzira na fizičku udaljenost, energetski naboj ljubavi i osjećaj zajedništva, jer i u ovakvim uslovima moraju, mogu i žele da priušte sebi i svojoj duši kulturni sadržaj bez kojeg se ne može, time je festival i zvanično otvoren.

Poslije ceremonije otvaranja program Avantura Film Festivala se nastavio uz nastavila festival uz film Jure Pavlovića “Mater” zbog čega su se publici obratili reditelj i producent Srđan Šarenac.

Publiku u daljem programu očekuju filmovi “Grudi” i “Pun mjesec”.

Sa početkom 18 sati festivalsku publiku očekuje crnogorski, igrani film Grudi. U režiji Marije Perović, ovaj film je nastao po predlošku istoimene serije i predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcionih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i potporu Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

U 21 sat, u sklopu Drive in/Open air preminger programa, posjetioci će imati priliku uživati uz ličnu dramu bosanskohercegovačkog reditelja Nermina Hamzagića, sa snažno prisutnim socijalnim kontekstom i dozom crnog humora koji većinom proizilazi iz odbrambenog mehanizma likova koji tako nalaze način da se nose s teškim životnim situacijama.

Radnja filma odvija se u noći punog mjeseca u kojoj u policijsku stanicu u Sarajevu pristižu različiti likovi otkrivajući vlastite životne priče i crtajući sliku savremenog bosanskohercegovačkog društva.

Najnovije Vijesti