BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Sretan Rodjendan mome momku od Elvise uz Ipce Ahmedovski POZZZZ IPCE AHMEDOVSKI HVALAAA Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike

U programu 6. VIVA film festivala projekcije filmova u kategoriji religija

Trećeg dana 6. VIVA film festivala na programu su projekcije deset odabranih filmova u kategoriji religija.

Gledaoci će se upoznati s neobičnom grupom ljudi koji odbijaju tradicionalne metode praktikovanja religije i pronalaze svoj vlastiti put do duhovnosti kroz gledanje filma “Sijači duše” (Malgorzata Szyszka).

Kako na istom platnu predstaviti budističke motive i proizvode globalnog tržišta i industrije zabave moguće je saznati u filmu Komeil Soheilija ”Grančice i kistovi”.

Spoj starog i novog, prošlosti i savremene realnosti, mješavinu urođeničke i kršćanske kulture dočarat će priča o čudesnom festivalu u filmu ”Amazonija, sveta brda” (Lia Beltrami).

Jedinstven festival održava se i na sjeveroistoku Indije. Molitvene ulične predstave organiziraju se kako bi se očistile ulice. ”Duhovna poruka Sualkuchiia” je film Anupama Baishye, a u njemu se predstavlja nevjerovatna ideja o čistoći po čemu je ovo indijsko selo posebno.

Lizzie Berne DeGear i Martha Mapes predstavljaju “(M)adam: Adamovo revidirano rebro”, animirani kratki film o biblijskoj priči.

“Osmildo” (Pedro Daldegan), se bori za spašavanje maternjeg jezika, diferenciranih autohtonih škola, svetih rituala, tradicionalne medicine i zemlje plemena Kuntanawa.

Film o kaligrafiji, umjetnosti koja oslikava islamsko nasljeđe, kulturu i tradiciju ”Noqte” donosi Emir Valinezhad), a Simone Pizzi autor filma ”Poput tebe” opisat će vam međuljudske odnose kroz susrete vjernika iz različitih država unutar milanske oblasti.

Publika može “uroniti” i u svijet drevne paganske magije očima mlade osobe modernog svijeta u filmu “Šaptači” rediteljke Weronike Frycz, nakon čega će se gledaoci upoznati s neobičnim pravoslavnim sveštenikom u Srbiji, njegovim načinom života i shvatanjem univerzuma u filmu ”Otac Arsenije”, rediteljke Svetlane Cemin.

Online projekcije filmova održavaju se u tri termina, kako bi bile dostupne autorima iz različitih vremenskih zona i to počev od 12:00, 20:00, i 1:00 sat iza ponoći, a moguće je i odložno gledanje filmova na ***vivaba.com.

Najnovije Vijesti