BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Sretan Rodjendan mome momku od Elvise uz Ipce Ahmedovski POZZZZ IPCE AHMEDOVSKI HVALAAA Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike

Izvedbom predstave “San o slobodi” završen 45. Mostarski teatarski festival

Izvedbom predstave "San o slobodi" završen je 45. Mostarski teatarski festival, Festival autorske poetike koji je ove godine održan pod motom "U traganju za identitetom – mi znamo šta smo, ali ne znamo šta možemo biti".

Festival je trajao od 28. augusta do 3. septembra i na njemu je prikazano 13 predstava i to 7 na Memorijalnoj scni 2532 i 6 u online formatu.

Festivalski žiri u sastavu Mirza Humo, Kemal Gaštan i Adnan Fišić donio je jednoglasnu odluku da se ove godine dodijeli devet ravnopravnih nagrada “MRAVAC” i to Jeleni Marković za autentičnu scensku pojavnost u predstavi “Tajna tišine” Dis, Pozorišta mladih Banja Luka, Farisu Količiću i Harisu Habibija za nadahnutu partnersku igru u predstavi “To” Mostarskog teatra mladih, Urošu Mladenoviću za uspješno proveden koncept autorskog projekta “Stvar izbora: zašto slušam Marčela” Teleport teatra Novi Sad i koproducenta Akademije umetnosti Novi Sad, Nedi Kovač i Marku Pejović za autentičnu autorsku koreografiju i scenski pokret u predstavi “Indigo” Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju, Cekom Zrenjanin i Koproducenta KulturKick Creative Production, Kulturni Centar Zrenjanina.

Nagrađena je i predstava “Otvoreno o beznađu” Dramskog studija akademskog kulturno-umjetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu “Sonja Marinković” Novi Sad za hrabro, otvoreno i umjetnički relevantno progovaranje i svijedočenje o onome o čemu se, uslijed straha i osjećanja nesavladive nemoći, radije šuti, zatim predstava “Dom Bernarde Albe” Teatra Levo AKUD “Ivo Lola Ribar”, Beograd za ansambl igru…

Nagradu je osvojila i predstava “Game” Mostarskog teatra mladih nastaloj u okviru projekta IMPACT – Uključivanje je važno koji u BiH implementira Agencija lokalne demokratije Mostar za dramaturgiju predstave i istraživački postupak u vođenju radionica sa migrantima što je rezultiralo autentičnim materijalom iz kojeg je nastala predstava.

Nezapaženo nije prošla ni predstava “Ko je ovde lud” Asocijacije Kulturanova Novi Sad i koproducenta Teatarnova (program organizacije Kulturanova) za uspješno korištenje savremenih tehnologija u radu na daljinu, što je rezultiralo sjajnom partnerskom igrom, kao ni predstava “Pit” Mostarskog teatra mladih za predstavu u cjelini.

Najnovije Vijesti