BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
POZZZZ IPCE AHMEDOVSKI HVALAAA Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike FB - Merhaba ako moze 1 pjesma od Aca Lukas volecu te sutra. Srecan ti 60 Rodjendan jasmina Hvala

Nekoliko građana Sarajeva održalo “sahranu i pogrebnu povorku” za Hastahanu

Građani su danas održali simboličnu sahranu i pogrebnu povorku sarajevskom parku Hastahana u kojem je jučer počelo uklanjanje kulturnog spomenika zbog rekonstrukcije parka.

Općina Centar ima drugačije planove za ovaj park od onoga kako to izgleda sada, dok su građani ti koji uglavnom ne žele promjene u Hastahani, najviše zbog sumnje u vlast da će sačuvati zelenu površinu.

Sumnje im je još više produbilo jučerašnje rastavljanje kulturnog spomenika “Zvjezdani put” koje se nalazi u parku jer je, kako su kazali, premiještanje instalacije rađeno na neprofesionalan način.

Nakon što su to vidjeli obmotali su instalaciju najlonskom folijom i sprejem poslali poruke kao što su “Urbicid”, “Artocid”, “Mjesto zločina” i slično. No, shvatili su da ni takav akt nije dovoljan pa su organizovali “pogrebnu povorku”.

Okupljeni su u u crnom prošetali od Radićeve 1. do Hastahane noseći pritom kovčeg na kojem je pisalo “Save Hastahana”.

Nakon toga su održali i sahranu, a tim činom su htjeli poručiti, kako su kazali, da je njihovo povjerenje pokopano.

Organizator povorke je Kolektiv Odron, a pridružili su im se građani koji su nezadovoljni planovima Općine.

Najnovije Vijesti