BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Dobro jutro radni narode. Kahfa uz Bujrum TV prije posla, super je Dobar dan ljudi, trazim pet ovaca i cetri piliča u okolini Cazina nasem drugu zoranu pravdicu sretan prelazak na islam Baba slavka bujrum velik pozdrav Bujrum , pozdrav za Jana Kostu sve dobro zelim, uzivaj uz Halida Beslica Pozdrav za moga drugara Jana Kostadinovića! Želim ti sve dobro pozz Zna li iko da li je Hana dobila macu, ako nije ima li dobrovoljaca da joj kupimo Pozdrav za mog babu Enesa uz pjesmu Ozenjen sam, a k’o momak zivim ej bona esil srecnu nasla? mozel nesto od meha puzica molim vas

Prva septembarska predstava za bebe na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Prva septembarska izvedba predstave za bebe "Prije nego dijete zaspi" na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti odigrana u četvrtak, 10. septembra u 18 sati.

Predstava je nastala u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i u režiji Miroljuba Mijatovića.

“Prije nego dijete zaspi” je predstava za bebe koja govori o tome što se događa kada tri djevojčice ne mogu zaspati i preporučuje se za prvi dolazak djece u pozorište.

U predstavi igraju glumice zeničkog BNP-a Anđela Ilić, Ermina Nišić i Adna Hasanić. Scenografiju predstave potpisuje Mensur Begičević, a kostimografiju i kreaciju lutaka Ena Begičević-Čeliković. Za izradu lutaka su bili zaduženi Mensur Begičević i Maida Šišić. Muziku predstave potpisuju Abidin Čolaković i Elvir Škiljo.

Naredna izvedba na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se očekuje u utorak, 15. septembra u 19.30 sati, kada će publika imati priliku da pogleda predstavu “Pukotina” prema tekstu Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije.

Moli se pozorišna publika da na izvedbu predstave dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije. Također, od publike se očekuje nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima.

Najnovije Vijesti