BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
ramo dardeni pozdravlja roditelje u visoko sellam za sabahudina i njegovu bibu! bujrum mozel nesta od jasara a ugodan weekend svim gledateljima bujrum tva Dobro jutro radni narode. Kahfa uz Bujrum TV prije posla, super je Dobar dan ljudi, trazim pet ovaca i cetri piliča u okolini Cazina nasem drugu zoranu pravdicu sretan prelazak na islam Baba slavka bujrum velik pozdrav Bujrum , pozdrav za Jana Kostu sve dobro zelim, uzivaj uz Halida Beslica Pozdrav za moga drugara Jana Kostadinovića! Želim ti sve dobro pozz

Preminuo Hilton Valentine, gitarist britanskog benda The Animals

Gitarist britanskog benda The Valentine, Hilton Valentine, koji je kreirao jedan od najpoznatijih rifova u pop muzici šezdesetih godina prošlog stoljeća, umro je u 78. godini.

Valentine je preminuo u petak, a izdavačka kuća njegovog benda ABKCO Music se oprostila od njega riječima da je bio gitarist koji je utjecao na zvuk rock and rolla desetljećima te da će tako biti i u budućnosti.

On je bio jedan od osnivača Animalsa koji su nastali u Newcastleu 1963. godine zajedno s pjevačem Ericom Burdonom, basistom Chasom Chandlerom, bubnjarom Johnom Steelom i orguljašem Alanom Prceom.

Bend je poznat po svojoj verziji pjesme “The House of The Rising Sun” koja je bila na vrhu američke i britanske liste 1964. godine. Također, još šest hitova benda se našlo u Top 10 britanske liste, a među njima su “Don't Let Me Be Misunderstood” i “We Gotta Get Out of This Place”.

Valentine je napustio Animalse i započeo solo karijeru nakon raspada originalnog sastava 1966. godine, ali je učestvovao u nekoliko okupljanja te je nastupao na turneji s Burdonom 2007. godine.

U posljednjih nekoliko godina je živio u Connecticutu, a objavljivao je muziku sa svojim bendom Skiffledog.

Najnovije Vijesti