BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
nasem drugu zoranu pravdicu sretan prelazak na islam Baba slavka bujrum velik pozdrav Bujrum , pozdrav za Jana Kostu sve dobro zelim, uzivaj uz Halida Beslica Pozdrav za moga drugara Jana Kostadinovića! Želim ti sve dobro pozz Zna li iko da li je Hana dobila macu, ako nije ima li dobrovoljaca da joj kupimo Pozdrav za mog babu Enesa uz pjesmu Ozenjen sam, a k’o momak zivim ej bona esil srecnu nasla? mozel nesto od meha puzica molim vas super su vam pjesme! selam za meha i melisu bujrum kod nas

“Četvrti lik”, “Zavjera” i “Pinokio” danas na programu Sarajevo Film Festivala

Na platformi ondemand.sff*** danas će biti prikazani filmovi: "Četvrti lik" i "Zavjera" u okviru takmičarskog programa Dokumentarni film te "Pinokio" u okviru Open Air programa.

Film “Četvrti lik” u režiji Katerine Patroni govori o gubitku, vjeri, krivici i iskupljenju koji prati tri osobe unutar gradskog pejzaža i razotkriva vezu između vremena, ljudskog iskustva i grada. Film dokumentuje svakodnevne rituale tri osobe koje prati, preplićući njihove životne priče sa zvucima Atine.

“Zavjera” u režiji Šemsudina Radončića govori o tome kako se na putu

ulaska male Crne Gore u NATO ispriječila velika Rusija. Moskovski agenti planiraju da organizuju državni udar u toj državi na dan parlamentarnih izbora. Cilj je ukloniti prozapadnog premijera i instalirati prorusku vlast. A onda jedan od zavjerenika, uplašen da će zavjera odnijeti mnoge živote, odlučuje promijeniti tok historije.

U okviru Open Air programa bit će prikazan i film “Pinokio” u režiji Mattea Garronea.

Dosljedna filmska adaptacija čuvene bajke o drvenom lutku koji oživi zahvaljujući želji siromašnog, usamljenog drvodjelje. Kao i svako dijete, Pinocchio je radoznao i uči o životu na osnovu vlastitih grešaka. Matteo Garrone u Pinocchijev svijet unosi vizionarski duh koji je, kao i u knjizi, prilično sveobuhvatan. Njegov Pinocchio kreće se u svijetu koji je istovremeno stvaran i nestvaran, seoski, bezvremen, pa ipak očigledno smješten u Italiji bogatoj zemljom, morem i farmama. Gledaoci će, bez sumnje, pronaći vlastite miljenike među likovima koje Pinocchio upoznaje na svome putu, a koji ga upoznaju sa prirodom, svijetom životinja i mašte.

Uloge su ostvarili Roberto Benigni, Federico Ielapi, Massimo Ceccherini, Rocco Papaleo, Marine Vacth, Gigi Proietti.

Najnovije Vijesti