BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
ramo dardeni pozdravlja roditelje u visoko sellam za sabahudina i njegovu bibu! bujrum mozel nesta od jasara a ugodan weekend svim gledateljima bujrum tva Dobro jutro radni narode. Kahfa uz Bujrum TV prije posla, super je Dobar dan ljudi, trazim pet ovaca i cetri piliča u okolini Cazina nasem drugu zoranu pravdicu sretan prelazak na islam Baba slavka bujrum velik pozdrav Bujrum , pozdrav za Jana Kostu sve dobro zelim, uzivaj uz Halida Beslica Pozdrav za moga drugara Jana Kostadinovića! Želim ti sve dobro pozz

Posebna nagrada žirija splitskog Mosor Film Festivala pripala filmu “Velika planina Denali”

Film "Velika planina Denali", koji govori o podvigu bh. alpinista Tomislava Cvitanušića i Armina Gazića kada su se popeli na najviši vrh Sjeverne Amerike nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade.

Nakon 2. mjesta na Festivalu outdoor filma u Kreševu ovaj film je dobio posebnu nagradu žirija na 6. Mosor Film Festivalu u Splitu.

Žiri ovogodišnjeg Mosor Film Festivala u sastavu Jurica Pavičić, Ivan Stanić i Jasen Boko, odgledao je svih 12 filmova u službenoj konkurenciji festivala i odlučio, uz Grand Prix Festivala, dodijeliti i dvije posebne nagrade žirija, od kojih je jedna pripala upravo bh. filmu Merime Aličević.

“‘Velika planina Denali’ Merime Aličević izuzetno je profesionalna filmska produkcija koja govori o usponu bosanskohercegovačkih penjača na najviši vrh Sjeverne Amerike Denali, nekad poznat pod imenom Mount McKinley. Dramatični kadrovi snimljeni u izuzetno teškim uvjetima pod vrhom Denali, kombinovani s izjavama učesnika uspona i vještom režijom čine ovaj film vrhunski profesionalnim, kvalitetnim i filmski uzbudljivim radom”, poručio je žiri splitskog festivala.

Na ovu nagradu ponosan je i Tomislav Cvitanušić koji je film posvetio alpinisti i prijatelju Arminu Gaziću koji se u julu ove godine utopio u rijeci Neretvi.

“Film ‘Denali velika planina’ je, između ostalog, i priča o tome da nismo odustali, tako da je i film ipak nastavio svoj put po regionalnim festivalima kao svojevrsno sjećanje na Armina i na njegovu ljubav prema planinanama, radost življenja i zarazni smijeh koji je dijelio sa svima nama”, poručio je Cvitanušić.

Najnovije Vijesti