BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Dobro jutro radni narode. Kahfa uz Bujrum TV prije posla, super je Dobar dan ljudi, trazim pet ovaca i cetri piliča u okolini Cazina nasem drugu zoranu pravdicu sretan prelazak na islam Baba slavka bujrum velik pozdrav Bujrum , pozdrav za Jana Kostu sve dobro zelim, uzivaj uz Halida Beslica Pozdrav za moga drugara Jana Kostadinovića! Želim ti sve dobro pozz Zna li iko da li je Hana dobila macu, ako nije ima li dobrovoljaca da joj kupimo Pozdrav za mog babu Enesa uz pjesmu Ozenjen sam, a k’o momak zivim ej bona esil srecnu nasla? mozel nesto od meha puzica molim vas

SFF: Evo koje ćete filmove danas moći pratiti preko platforme ondemand.sff.ba

Drugog dana 26. Sarajevo Film Festivala bit će prikazano pet filmova koje će publika moći pratiti preko online platforme ondemand.sff***.

U okviru takmičarskog programa Igrani film tako će biti predstavljen film “Galaksija Andromeda”, reditelja More Raça.

Kosovo 2019. Zbog raširene korupcije i visoke stope nezaposlenosti Shpëtim ne može naći posao. Situaciju dodatno komplikuje činjenica da mora preuzeti brigu o svojoj kćerci, a nema čak ni odgovarajuće mjesto za život. Nakon što bezbroj puta pokuša popraviti svoju situaciju i biva prevaren, Shpëtim odluči ilegalno ući u Njemačku i tamo potražiti bolji život.

Uloge u filmu ostvarili su Sunaj Raça, Elda Jashari, Avni Dalipi, Don Raça, Fisnik Istrefi, Mirsad Ferati, Agron Demolli, Nentor Fetiu, Aurita Agushi.

Danas će biti prikazan i film “Mare”, za čiju režiju je zaslužan Andrea Štaka.

Iako sa svojim mužem i troje djece tinejdžerskog uzrasta živi kraj aerodroma, Mare nikada nije letjela avionom. Voli svoju porodicu i brine o njima, ali ponekad se osjeća kao stranac u vlastitoj kući. Ko su ti ljudi s kojima živi? Ponekad zuri u avione koji joj prolijeću iznad glave i sanja da promijeni svoj život i otkrije nepoznata mjesta. Mare će svoj život staviti na kušnju kada se u kuću kraj njene useli jedan mladić.

Uloge su ostvarili Marija Škaričić, Goran Navojec, Mateusz Kościukiewicz, Mirjana Karanović.

U okviru takmičarskog filma Dokumentarni film bit će prikazan “Sveti otac” u režiji Andreia Dăscălescua.

Filmski autor i njegova djevojka saznaju da će postati roditelji. Dok buduća majka s mukom pokušava izaći na kraj s pogrešnim uzorima koje pronalazi u okrilju vlastite razorene porodice, budući otac se mora pomiriti s davno izgubljenim ocem koji se zamonašio na planini Atos. I dok devet mjeseci trudnoće prolazi, potraga za odgovorima i pomirenjem – ponekad iznimno napeta i puna gorčine – kao da otvara put za nešto puno značajnije.

U istoj kategoriji bit će prikazan i film “WOOD”, reditelja Ebbaa Sinzingera.

Od sibirskih tajgi preko nedirnutih šuma u Rumuniji i prašuma u Peruu, širom svijeta ilegalna sječa šume pojedincima donosi ogroman profit. Potrošači u razvijenim zapadnim zemljama sretni su zbog niskih cijena u prodavnicama drvnih proizvoda i namještaja, ali bez sumnje bi bili šokirani kada bi znali odakle to što kupuju vuče porijeklo. Alexander von Bismarck, pra-pra-pranećak Željeznog kancelara, godinama progoni pripadnike drvne mafije. Kao predsjednik Agencije za istraživanje zločina protiv prirode sa sjedištem u Washingtonu, stalno je na terenu.

Ne ustručava se prerušavati i pretvarati da je neko drugi, kao ni koristiti skrivena tehnička pomagala kako bi rasvijetlio ilegalne aktivnosti. Svjestan je da se kriminalna mreža ne može rastočiti sve dok korumpirani političari i nezainteresovane državne agencije ignorišu ilegalne aktivnosti. Zbog toga, uz svoje istražne aktivnosti, težište u svom radu stavlja i na podizanje javne i političke svijesti o katastrofalnim posljedicama ilegalne sječe šume, s obzirom na to da su “zelena pluća” svijeta odavno dramatično ugrožena.

U okviru Open Air programa publika će moći pogledati i film Pjera Žalice “Koncentriši se, baba”.

U aprilu 1992. godine, brojna se porodica, razbacana po cijeloj Jugoslaviji, okuplja u Sarajevu oko odra stare majke. Baba nije dobro, ali se prognoza porodičnog ljekara da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, pa onda dane. Počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike porodične kuće u Sarajevu. Baba i posljednim uzdasima svojski učestvuje u tome, a možda je upravo to i održava u životu. Intrige i spletkarenje na štetu jedne od sestara ovoj porodici su važnije od jasnih, zastrašujućih znakova nadolazeće kataklizme. Kada je, na koncu, prevara otkrivena, već je kasno. U Sarajevu počinje rat.

Uloge su ostvarili Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Branimir Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija, Mira Banjac

Najnovije Vijesti