BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Dobro jutro radni narode. Kahfa uz Bujrum TV prije posla, super je Dobar dan ljudi, trazim pet ovaca i cetri piliča u okolini Cazina nasem drugu zoranu pravdicu sretan prelazak na islam Baba slavka bujrum velik pozdrav Bujrum , pozdrav za Jana Kostu sve dobro zelim, uzivaj uz Halida Beslica Pozdrav za moga drugara Jana Kostadinovića! Želim ti sve dobro pozz Zna li iko da li je Hana dobila macu, ako nije ima li dobrovoljaca da joj kupimo Pozdrav za mog babu Enesa uz pjesmu Ozenjen sam, a k’o momak zivim ej bona esil srecnu nasla? mozel nesto od meha puzica molim vas

Pozorište mladih Tuzle i Udruženje “Mladi Tuzle” dodijelili priznanja za 2019. godinu

Sinoć je u direktnom prenosu koji je emitovan na društvenim mrežama i YouTube kanalu prikazana dodjela godišnjih priznanja za 2019. godinu. Ova dodjela simbolično je organizovana na Međunarodni dan mladih.

Godišnja priznanja za 2019. godinu dobili su: Melisa Telarević Ramić i Emina Morankić na Najaktivniju članicu, Emin Turalić i Azur Delić za Najaktivnijeg člana, Belma Huseinefendić i Una Škrobić za Najbolje ženske uloge, Adi Atlić i Edin Džaferović za Najbolje muške uloge.

Dodatno su dodijeljena i Specijalna priznanja: JU Centar za kulturu Tuzla, za doprinos razvoju udruženja, Udruženje “Vive žene” Tuzla, za doprinos razvoju udruženja i Mirjana Karanović za doprinos razvoju mira i promocije umjetnosti kao sredstva rehabilitacije.

Ova priznanja dodjeljuju se svake godine u martu mjesecu kada Udruženje “Mladi Tuzle” i Pozorište mladih Tuzle obilježavaju svoju godišnjicu postojanja i rada po nazivom “Dani Mladih Tuzle“. U okviru navedene manifestacije organizuje se glasanje članova, roditelja, korisnika i publike, te se na osnovu glasanja biraju najuspješniji članovi za proteklu godinu.

Na ovaj način ukazuje se zahvala za mlade koji su svojim angažmanom doprinijeli svom ličnom, ali i razvoju društvene zajednice. Ovogodišnja manifestacija 16. Dani Mladih Tuzle, a samim time i dodjela priznanja za 2019. godinu je obustavljena radi pojave koronavirusa.

Međutim, Udruženje “Mladi Tuzle“ i Pozorište mladih Tuzle su organizovali online glasanje, te su rezultati proglašeni sinoć u live prenosu svečane dodjele. Za organizaciju, režiju, realizaciju i live prenos proglašenja bili su zaduženi: Amila Beširović, Adnan Mujkić, Nermin Brković, Eldin Brković, Aid Bektašagić, Kemal Fazlić i Ramo Tučić.

Najnovije Vijesti