BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
pomolimo se allahu da nadju ovo malo dijete iz Bora ajde samireeeee grije se piva ozdravio babo samo nek je vjeselooooooo sve najbolje dajdzi Samiru i njegovoj fameliji od Jova Salihodzica svaka cast za pjesme dobro nam dosli dragi gosti! bujrum uz ove lijepe pjesme U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u radu uspjeh. Sretan rođendan jarane.. pozdrav ljudi! super muzika! mozel nesta od Bilkica? sellam raja konacno sunce sja! :))))

U ovogodišnjem Kinoscope programu Sarajevo Film Festivala uvršteno 15 filmova

Na ovogodišnjem Kinoscope programu Sarajevo Film Festivala bit će prikazano 15 filmova. I ove godine bit će prikazani zasebni dijelovi programa Kinoscopa: Kinoscope Real i Kinoscope Surreal.

Selektori Kinoscope programa su Mathilde Henrot i Alessandro Raja.

“Tokom cijele godine tragamo za filmovima koji će se konačno naći u Kinoscope programu. Tražimo ih po festivalima, u Evropi, Americi, Aziji! Kuriranje i selekcija predstavljaju veliku odgovornost. Naša misija je da očuvamo svoju radoznalost i slobodu duha čak i nakon što pogledamo toliko filmova svakog dana, sedmice, mjeseca. Obraćamo pažnju na trendove zbog toga što trendovi odražavaju pitanja koja se tiču svih nas, na primjer kako je #metoo pokret povećao svijest o problemu i sposobnost hrabrog suočavanja sa užasnim situacijama”, kažu Mathilde Henrot i Alessandro Raja, selektori programa Kinoscope.

S obzirom na pandemiju koronavirusa, zbog koje je otkazan veliki broj svjetskih filmskih festivala, prije svega Festival u Cannesu gdje su premijeno prikazani brojni filmovi iz programa Kinoscope, selektori su ove godine morali proširiti pretragu na druge festivale kako bi pronašli izvrsne filmove.

“To istraživanje nas je odvelo ka otkrivanju autora i filmova koje bi možda čak i previdjeli da je Festival u Cannesu bio održan. Na kraju je ono što je u početku bilo ograničenje postalo izvor slobode, što se i inače često dešava!”, ističu Mathilde Henrot i Alessandro Raja.

Filmovi koje ćete moći pogledati su “A l'abordage”, “Žena koja je trčala”, “Krvne veze”, “Gagarin”, “Asistentkinja”, “Zemlja plava poput narandže”, “Atlantida”, “Los conductos”, “Garažni ljudi”, “Ovo nije sahrana, ovo je uskrsnće”, “Shirley”, “Lapsis”, “Saint Maud”,”Relikt” i “Zvjeri koje se hvataju a slamke”.

Najnovije Vijesti