BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike FB - Merhaba ako moze 1 pjesma od Aca Lukas volecu te sutra. Srecan ti 60 Rodjendan jasmina Hvala FB - Puno pozdrava za Sulju vatrogasca i Hodjiju njegovateljicu

Studio Teatar bit će partner u projektu koji je podržao program Creative Europe

Kao jedini partner iz BiH, Studio Teatar će učestvovati u realizacij projekta vrijednog 395.000 eura. Naime, "The Ways of the Heroes" projekat Makedonskog narodnog teatra MNT-a, podržan je u programu Creative Europe. Od 300 aplikacija, ovaj projekat je ušao među 13 koji će biti podržani u programu kulturne saradnje.

Projekt “Putevi heroja” Makedonskog nacionalnog teatra, koji se bavi identificiranjem i pružanjem podrške pojedincima čija ekološka svijest doprinosi pozitivnim društvenim promjenama, podržava program Creative Europe kao dio poziva za projekte kulturne suradnje na zapadnom Balkanu.

Radi se o složenom projektu s trajanjem dvije i pol godine, a koji bi trebao započeti u februaru sljedeće godine. Pored MNT-a kao glavnog partnera, projekat uključuje još šest organizacija, od kojih je jedna iz Makedonije (izdavačka kuća Gavros), a 5 iz ostalih partnerskih zemalja, Italije (La Dramaturgi), Grčke (Loop Amke), Bosne i Hercegovine (Studio Teatar), Slovenije (Institut za pozorišnu igru) i Srbije (Echo Animato). Svaka od organizacija uglavnom se bavi produkcijom, promocijom i istraživanjem kazališnih i scenskih formi.

Konačni proizvod projekta, 2022. godine, bit će premijera koprodukcije “Narodni neprijatelj” Henrika Ibsena u režiji Nine Nikolić, u kojoj će glumiti autori iz svih partnerskih zemalja. Inspirisana Ibsenovim tekstom, predstava će ispitati ulogu pojedinca u društvu, važnost njegovog glasa i štetnu istinu da je glas većine uvek moćniji od onog pojedinca koji je u pravu. Održati će se premijera predstave u Makedonskom narodnom pozorištu, a potom će se izvoditi u svim zemljama partnerima, kao i na festivalima u Evropi i regionu.

Projekt uključuje niz drugih programa (stručne radionice koje vodi Tomi Janežić, izložba koju vodi Gian Maria Cervo, kreativna istraživanja pod vodstvom Ane Konstantinović, izdavačke usluge za djecu pod vodstvom Nike Gavrovske, kao i radionice na terenu suvremenog plesa i gostovanja na pozorišnim festivalima itd.).

“Ova vijest zaista zvuči nestvarno. Studio Teatar je u manje od četiri godine postojanja postao prepoznatljivo ime u tetarskoj umjetnosti u našoj državi. Kroz ovaj projekat idemo miljama dalje. Biti dio projekta koji je podržan od strane Creative Europe je san svake organizacije ovoga tipa. Ovo je ogromno priznanje nama u Studio Teatru ali i dokaz da se svaki rad, trud i zalaganje na kraju isplati. Nadam se da će naš put i uspjeh biti motiv i nekim drugim ljudima i organizacijama iz BiH kada su u pitanju organizacije iz svijeta kulture i umjetnosti”, izjavio je direktor Studio Teatra Nusmir Muharemović.

Najnovije Vijesti