BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike FB - Merhaba ako moze 1 pjesma od Aca Lukas volecu te sutra. Srecan ti 60 Rodjendan jasmina Hvala FB - Puno pozdrava za Sulju vatrogasca i Hodjiju njegovateljicu

Predstava “Ay, Carmela” ponovo na sceni Sarajevskog ratnog teatra

U ponedjeljak 14. septembra sa početkom u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra odigrat će se predstava "Ay, Carmela" Josea Sinisterrae. U predstavi igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

“Ay, Carmela” je nastala u produkciji Sarajevskog Ratnog Teatra 1999. godine, te za dvadeset i jednu godinu, koliko se igra, po scenama Bosne i Hercegovine, regije i Evrope, ona predstavlja jednu od najizvođenijih i najdugovječnijih predstava ovog, a i uopšte bh. teatra.

“Ay, Carmela“ je hronika sjećanja na španski građanski rat i poklon umjetničkoj časti i dostojanstvu, humanizmu i moralnim kvalitetima kolektivne antifašističke svijesti. To je drama koja govori o kompleksnoj poziciji umjetnika i malog čovjeka u režimu koji oduzima slobodu u ratnim vremenima.

Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografiju Samra Mujezinović, kostimografiju Vanja Popović, muziku Davor Rocco, a koreografiju Antun Marinić.

“Ay, Carmela” je u prošloj godini obilježila dvadeset godina igranja, imala više gostovanja po Bosni i Hercegovini i regionu, osvojila neke značajne nagrade i prošlog maja povodom obilježavanja Dana pobjede nad Fašizmom, odigrana je na prostoru Spomen parka Vraca, prostoru koji simbolizira otpor i borbu građana Sarajeva protiv fašizma.

Poštujući epidemiološke mjere, predstava će se izvoditi pred smanjenim brojem gledalaca, a rezervacije ulaznica moguće izvršiti putem slanjem poruke u inbox stranice Sarajevskog ratnog teatra, te na broj 033 664 070.

Najnovije Vijesti