BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
pomolimo se allahu da nadju ovo malo dijete iz Bora ajde samireeeee grije se piva ozdravio babo samo nek je vjeselooooooo sve najbolje dajdzi Samiru i njegovoj fameliji od Jova Salihodzica svaka cast za pjesme dobro nam dosli dragi gosti! bujrum uz ove lijepe pjesme U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u radu uspjeh. Sretan rođendan jarane.. pozdrav ljudi! super muzika! mozel nesta od Bilkica? sellam raja konacno sunce sja! :))))

Objavljena lista filmova u devet kategorija koji ostaju u utrci za Oscara

Akademija filmskih umjetnosti i nauka objavila je užu listu nominacija za 93. dodjelu Oscara, najprestižniju nagradu američke filmske industrije.

Akademija je objavila užu listu u devet kategorija za nagradu Oscar, a kategorije su: dokumentarni igrani film, kratki dokumentarni film, međunarodni igrani film, šminka i frizura, muzika, animirani kratki film, kratki film uživo i vizuelni efekti.

Petnaest filmova plasiralo se u naredni krug u kategoriji dokumentarni igrani film, a odabrani su među 238 ostvarenja prijavljenih za ovu kategoriju. Neki od filmova su: “All In: The Fight for Democracy”, “Boys State”, “Collective”, “Crip Camp” i “Dick Johnson Is Dead”.

Deset filmova je u kategoriji dokumentarnog kratkog filma , a neki od njih su: “Abortion Helpline, This Is Lisa”, “Call Center Blues”, “Colette”, “A Concerto Is a Conversation” i “Do Not Split”.

Petnaest filmova plasiralo se u sljedeći krug u kategoriji međunarodni igrani film. Za ovu kategoriju su se mogli prijaviti filmovi iz 93 zemlje. Među filmovima koji su ušli u uži krug našao se i bh. film “Quo Vadis, Aida”, ali i filmovi “The Mole Agent”, “Charlatan”, “Another Round”, “Two of Us” i “La Llorona”.

Deset filmova našlo se u kategoriji šminka i frizura. Članovi komisije glasat će za pet filmova, a u konkurenciji su: “Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn”, “Emma”, “The Glorias”, “Hillbilly Elegy”, “Jingle Jangle: A Christmas Journey”, “The Little Things”.

Petnaest ostvarenja je u užem krugu u kategoriji za najbolju muziku, a neki od njih su: “Ammonite”, “Blizzard of Souls”, “Da 5 Bloods”, “The Invisible Man”, “Jingle Jangle: A Christmas Journey”.

Petnaest pjesama je ušlo u uži izbor u kategoriji originalna pjesma. Izvorne pjesme, zajedno s filmovima u kojima se nalazi svaka od njih, navedene su prema naslovu filma i naslovu pjesme: “Turntables” u “All In: The Fight for Democracy”

“See What You’ve Done” u “Belly of the Beast”, “Wuhan Flu” u “Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan”…

U kategoriji animirani kratki film našlo se deset filmova, a neki od njih su: “Burrow”, “Genius Loci”, “If Anything Happens I Love You”, “Kapaemahu”, “Opera”…

Deset filmova je u užem izboru u kategoriji kratkog filma, a neki od nominiranih su: “Bittu”, “Da Yie”, “Feeling Through”, “The Human Voice” i “The Kicksled Choir”.

U konkurenciji za kategoriju vizuelni efekti našli su se filmovi: “Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn”, “Bloodshot”, “Love and Monsters”, “Mank”, “The Midnight Sky” i “Mulan”.

Kompletnu listu za uži krug u svim kategorijama za Oscara možete pogledati ovdje.

Glasanje o nominacijama počinje u petak, 5. marta 2021. godine, a završava se u srijedu, 10. marta 2021. godine.

Nominacije za 93. dodjelu Oscara bit će objavljene u ponedjeljak, 15. marta 2021.

Dodjela Oscara održat će se u nedjelju, 25. aprila 2021. godine, a uživo će se prenositi na ABC-u i u više od 225 zemalja širom svijeta.

Akademija filmskih umjetnosti i nauka globalna je zajednica koja okuplja više od 10.000 najuspješnijih umjetnika, filmaša i rukovodilaca koji rade na filmu. Akademija je profesionalna organizacija za dodjelu nagrada s navedenim ciljem unapređenja filmskih nauka i umjetnosti.

Pored prepoznavanja izvrsnosti u filmskom stvaralaštvu kroz Oscara, Akademija podržava širok spektar inicijativa za promociju umjetnosti i nauke o filmovima, uključujući javni program, edukativni rad itd.

Najnovije Vijesti