BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
pomolimo se allahu da nadju ovo malo dijete iz Bora ajde samireeeee grije se piva ozdravio babo samo nek je vjeselooooooo sve najbolje dajdzi Samiru i njegovoj fameliji od Jova Salihodzica svaka cast za pjesme dobro nam dosli dragi gosti! bujrum uz ove lijepe pjesme U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u radu uspjeh. Sretan rođendan jarane.. pozdrav ljudi! super muzika! mozel nesta od Bilkica? sellam raja konacno sunce sja! :))))

Musk rekao da su piramide “napravili” vanzemaljci, uslijedile reakcije iz Egipta

Egipatske vlasti odgovorile su na konstataciju osnivača kompanije Tesla Elona Muska da su piramide napravili vanzemaljci. Odgovorio mu je i jedan egipatski arheolog.

Ovo mišljenje Musk je napisao na svom Twitter profilu. Više od pola miliona korisnika ove društvene mreže je lajkalo ovu Muskovu objavu, piše američki poslovni magazin Business Insider.

Ubrzo mu je također preko Twittera odgovorila egipatska ministrica za međunarodnu saradnju Rania al-Mashat.

“Pratim Vaš rad s mnogo divljenja. Pozivam Vas i Vašu kompaniju SpaceX da istražite kako su piramide sagrađene, kao i da provjerite grobnice graditelja piramida. Gospodine Musk, čekamo na Vas”, napisala je al-Mashat.

Onda je ponovo reagovao prvi čovjek Tesle koji je objavio link BBC-ovog teksta za koji je naveo da se u njemu opisuje život graditelja piramida.

“Ovaj tekst BBC-a daje razumljiv sažetak o tome kako je to učinjeno”, istakao je.

Svakako, Musk je poznat kao šaljivdžija i troler, pa je vrlo izvjesno da je cijela priča samo plod dosadnog poslijepodneva.

Muskova razmišljanja izazvala su reakciju egipatskog arheologa Zahija Hawassa koji je zaslužan za otkrivanje grobnica graditelja piramida u Gizi. Za Muskove konstatacije je rekao da su “potpuna halucinacija”, navodi BBC.

U intervjuu za magazin EgyptToday Hawwass je naglasio da su isključivo Egipćani zaslužni zašto piramide postoje.

Najnovije Vijesti