BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
Selam za moju mamu Mušu. Živa i zdrava mi bila Pozdrav ovdje Baruč, može jedna pjesma od Semir Cerić Koke - Emina. Uzvraćam pozdrav mojim prijateljima Čorbi i Raški !!!!! ♡ Pozdrav za moje prijatelje Rašku, Baruća i Čorbu. Može jedna pjesmica po vašoj želji ! FB - POZDRAV ZA RAJU U USTIKOLINI ZA NERU ,KAJANA I MUFUU VOLI VAS BRAT LIMUN PKESMA OD JANE JOS VECERS SAM U OVOME GRADU . FB - Pozdravljam Eminu i Almiru iz Berlina sa pjesmom Enesa Begovića Lijepa je.. FB - Veliki pozdrav može od huleta nešto FB - Pozdrav, moze li jedan maksuz pozdrav za Nurfika, Dijanu i Ajku iz Gnojnice uz pjesmu snijeg pade na behar na voce FB - Pozdrav, može li jedna muzička za moju svekrvu Hediju od snahe Eline dobrodošla od nihad Sike FB - Merhaba ako moze 1 pjesma od Aca Lukas volecu te sutra. Srecan ti 60 Rodjendan jasmina Hvala FB - Puno pozdrava za Sulju vatrogasca i Hodjiju njegovateljicu

Monografija Sarajeva predstavljena u Vijećnici, fotografski vremeplov

Priča o Sarajevu, od austrougarske okupacije do savremenog perioda, predstavljena je danas u Vijećnici kroz fotografije brojnih autora.

Monografiju Sarajeva, koncipiranu u hronološkom smislu, izdala je Gradska uprava Grada Sarajeva. Prva fotografija iz monografije, ujedno i najstarija, nastala je prije izgradnje Vijećnice. Tačan datum je nepoznat.

Zijah Gafić, urednik monografije, izjavio je da dolazak fotografije u BiH otprilike koincidira sa austrougarskom okupacijom, periodom obuhvaćenim u monografiji.

“Knjiga je koncipirana u hronološkom smislu, od nastanka zvanično najstarije fotografije grada pa sve do 2020. godine, uključujući ključne periode u razvoju i rušenju grada”, kazao je.

U monografiji se nalaze fotografije nastale tokom Prvog i Drugog svjetskog rata, razvoja osamdesetih, Olimpijade, perioda agresije, kao i iz savremenog perioda.

“Kad je riječ o fotografijama ne može se izdvojiti nijedan autor, jer nam je to bio cilj… Nema smisla izdvajati pojedinca jer ne funkcioniše knjiga tako”, rekao je Gafić.

Napominje da mu je tokom izrade monografije, s obzirom na to da je Sarajlija, osjećaj odgovornosti bio najdominantniji.

Nihad Kreševljaković, koji je učestvovao u izradi monografije, istakao je da je cilj bio vizuelno ispričati jednu uzbudljivu i drugačiju priču Sarajeva.

“Cijela knjiga bazirana je na ideji da fokus bude na ljudima, jer vjerujemo da ljudi, a ne arhitektura, čini emociju prema prostorima koje posjećujemo”, istakao je Kreševljaković.

Najnovije Vijesti