BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
pomolimo se allahu da nadju ovo malo dijete iz Bora ajde samireeeee grije se piva ozdravio babo samo nek je vjeselooooooo sve najbolje dajdzi Samiru i njegovoj fameliji od Jova Salihodzica svaka cast za pjesme dobro nam dosli dragi gosti! bujrum uz ove lijepe pjesme U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u radu uspjeh. Sretan rođendan jarane.. pozdrav ljudi! super muzika! mozel nesta od Bilkica? sellam raja konacno sunce sja! :))))

Kina zabranila emitovanje kanala BBC World News zbog izvještavanja o koroni

Kineski regulator za televiziju i radio je zabranio emitiranje BBC Word News programa u ovoj zemlji zbog izvještavanja o koronavirusu i progonu Ujgura.

Kineska državna uprava je u svojoj odluci izvijestila da BBC World News “ozbiljno krši smjernice emitiranja”, uz zahtjev da vijesti ovog emitera “trebaju biti istinite i poštene, a ne da štete nacionalnim interesima Kine”.

Dok je Kina u više navrata kritikovala BBC zbog programskog sadržaja, iz BBC-ja su prokomentarisali da su razočarani.

“Razočarani smo što su se kineske vlasti odlučile na ovaj postupak. BBC je međunarodna televizija s najvećim povjerenjem na svijetu i izvještava o pričama iz cijelog svijeta pošteno, nepristrasno, bez straha i naklonosti”, reagovali su iz BBC-ja.

Ova odluka dolazi nakon što je britanski medijski regulator Ofcom oduzeo državnom emiteru China Global Television Network (CGTN) dozvolu za emitovanje u Velikoj Britaniji.

Odluka Ofcoma je uslijedila ranije ovog mjeseca nakon što je regulator utvrdio da je dozvolu CGTN-a nepravomoćno držala kompanija Star China Media Ltd.

CGTN je također prošle godine sankcionisan zbog kršenja britanskih propisa o radiodifuziji.

Inače, komercijalno finansirani TV kanal BBC World News emitira se na globalnom nivou na engleskom jeziku. U Kini je uglavnom ograničen i pojavljuje se samo u međunarodnim hotelima i nekim diplomatskim kompleksima, što znači da ga većina Kineza ne može gledati.

Britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab nazvao je potez Kine “neprihvatljivim ograničavanjem slobode medija”.

Najnovije Vijesti