BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
pomolimo se allahu da nadju ovo malo dijete iz Bora ajde samireeeee grije se piva ozdravio babo samo nek je vjeselooooooo sve najbolje dajdzi Samiru i njegovoj fameliji od Jova Salihodzica svaka cast za pjesme dobro nam dosli dragi gosti! bujrum uz ove lijepe pjesme U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u radu uspjeh. Sretan rođendan jarane.. pozdrav ljudi! super muzika! mozel nesta od Bilkica? sellam raja konacno sunce sja! :))))

Bafta nagrade 2020.: Glenda Jackson najbolja glumica, “Chernobyl” najbolja miniserija

Nagrade Britanske akademije za film i televizijsku umjetnost (Bafta) dodijeljene su večeras u nekoliko kategorija. Bafta nagrada za najbolju glumicu pripala je Glendi Jackson za njenu prvu televizijsku ulogu u 27 godina u ostvarenju "Elizabeth Is Missing".

Jackson, sada u 84. godini, posljednji put je nominirana za Baftu 1974. godine. Ona je kazala kako je “apsolutno zapanjena” što je ovogodišnja Bafta pripala njoj, javlja BBC.

Miniserija “Chernobyl” Sky Atlantica osvojila je nagradu za najbolju miniseriju, dok je glavnom protagonisti Jaredu Harrisu pripala Bafta za najboljeg glavnog glumca.

Ovogodišnja dodjela Bafte upriličena je u zatvorenom studiju BBC-ja na zapadu Londona gdje su svi posjetitelji poštovali mjere socijalne distance. Voditelj Richard Ayoade u jednom trenutku našalio se kazavši: “Žalosno je što je potrebna pandemija da bi se osigurali najosnovniji parametri ličnog prostora”.

Nagrada za najbolji zabavni nastup dodijeljena je Mo Gilliganu, dok je Sian Clifford nagrađena za najbolju žensku izvedbu u komičnom programu.

Najboljom sporednom glumicom proglašena je Naomi Ackie za ulogu u drami “The End of the F *** ing World”, dok je nagrada za najboljeg sporednog glumca pripala Willu Sharpeu za ulogu u BBC-ovoj kriminalnoj drami “Giri / Haji”.

Glumcu Idrisu Elbi večeras je uručeno specijalno priznanje zbog doprinosa promociji različitosti i novih talenata.

“Iskoristio sam svoju priliku i pružio je drugim ljudima kojima je ta prilika potrebna. Jednog dana ću možda dobiti nagradu za glumu, ali do tog dana stvarat ću prilike da što više glumaca, pisaca i ljudi ispriča svoju priču”, izjavio je Elba.

Najnovije Vijesti