BUJRUM TV
Vaše poruke na našem kanalu!
Pozdravite, čestitajte ili poželite neku muzičku želju.
pomolimo se allahu da nadju ovo malo dijete iz Bora ajde samireeeee grije se piva ozdravio babo samo nek je vjeselooooooo sve najbolje dajdzi Samiru i njegovoj fameliji od Jova Salihodzica svaka cast za pjesme dobro nam dosli dragi gosti! bujrum uz ove lijepe pjesme U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, a u radu uspjeh. Sretan rođendan jarane.. pozdrav ljudi! super muzika! mozel nesta od Bilkica? sellam raja konacno sunce sja! :))))

AJB DOC: Gledajte film “Ne u moje ime”, koji nudi poseban uvid u izraelsko-palestinski sukob

AJB DOC Film Festival danas u 18 sati emituje film "Ne u moje ime", koji nudi uvid u izraelsko-palestinski sukob iz perspektive mlade Jevrejke koja traga za istinom, prkosi zakonu i na kraju pronalazi svoj politički glas.

Film je režirala američka rediteljica Molly Stuart prema scenariju Amitaija Ben-Abbe, brata glavne protagonistice. Film možete gledati na ovom linku.

Poput svih mladih u Izraelu, Atalya mora služiti vojni rok. Za razliku od većine, ona propituje vojne prakse svoje zemlje i postaje odlučna u namjeri da ospori ovaj obred zrelosti. Uprkos političkom neslaganju njene porodice i ličnim brigama, ona odbija služiti vojni rok, zbog čega je šalju u zatvor.

Atalyina hrabrost motiviše ljude u njenoj okolini da razmotre vlastite političke stavove i pronađu snagu za promjene. Ovaj film prati Atalyu u zatvor i nakon toga, nudeći jedinstven uvid u izraelsko-palestinski sukob iz perspektive mlade žene koja traga za istinom i bori se za pravdu.

Producenti filma: Molly Stuart, Amitai Ben-Abba, Daniel Bernardi; Direktor fotografije: Andrés Gallegos; Montažeri: Daniel Chein, Molly Stuart; Produkcija: Buried Seed Productions; Trajanje: 54min; Država: United States.

Podsjećamo, film je moguće gledati besplatno i bez registracije. Osim filma “Ne u moje ime”, danas su u programu i “Ponovo zajedno”, “Ponoćna smjena”, “Transforming Tomorrow” i “Komšije”. Sve filmove ovogodišnjeg izdanja AJB DOC-a možete pronaći na zvaničnoj online platformi festivala.

Najnovije Vijesti